Ett ”vårdbolag”

För inte så länge sedan sa våra politiker, intet ont anande, att vården är ett framtidsyrke och en framtidsbransch. Sällan har väl politiker haft så rätt för snart stod världen med en Pandemi vid sina fötter och vårdpersonalen har blivit våra hjältar. Med all rätt – det gör ett helt fantastiskt jobb!!

Jag arbetar med företagsvård och företagshälsovård.
Jag arbetar med verksamheter som behöver hjälp eller som vill arbeta med förebyggande friskvård.

Om man funderar över ordets betydelse så kan man ifrågasätta om det verkligen är lämpligt att använda för att beskriva en energifylld, utvecklande och inspirationsfylld verksamhet som Keiller.
Detsamma gäller egentligen ordet kundvård, en vedertagen benämning inom de flesta bolag.

Om man läser på Wiktionary eller Synonymer.se så är betydelsen för vård förenklat antingen vård av en sjuk eller skadad person, oförmögen att vid det tillfället ta hand om sig själv eller ett minnesmärke för gravar, fastigheter eller kulturhistoriskt viktiga platser/byggnader.

Är det verkligen det jag sysslar med – nej inte alls, men om man istället ser på ordet vård som en ”hjälpande hand”, omtänksamhet eller empati i kombination med goda råd så känner jag att det däremot ligger väldigt nära det jag gör!

För icke välfungerande verksamheter tillhandahåller jag tjänster inom verksamhets- och organisationsutveckling, säljutbildning, teambuilding, profilanalyser, mentorskap, interimuppdrag samt rekrytering.

För verksamheter i behov av en vitamininjektion tillhandahåller jag skräddarsydda säljutbildningar, inspirationsdagar och föreläsningar samt hjälper till med rekryteringar och profilanalyser.

Även bolag som mår bra behöver kontinuerlig utveckling!
Vi kallar det för KAIZEN* – strävan efter ständig förbättring!
Vi hjälper er med omvärldsanalyser, att skapa nya strategier och handlingsplaner, svetsa samman laget och att få alla medarbetare att dra åt rätt håll och prioritera rätt saker i en föränderlig värld.

Jag har använt mig av tankesättet och förhållningssättet att allting kan utvecklas och förbättras sedan min tid på det Japanska teknikbolaget OKI (1998-2000). Yrkesmässigt så väl som privat!

Peder Alberoth år 2004.
Foto: Sebastian Olofsson

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kaizen