FootGolf

SM i FootGolf avgjordes på Citadellområdet i Landskrona under SM-veckan 2018.

FootGolf är en relativt ny företeelse i Sverige och sorterar under Svenska Golfförbundets paraplyorganisation sedan 2016. I Sverige är det inte ovanligt med “fotbollsgolf” som många av oss provat under företagsevent eller på möhippan/svensexan kanske, men som är en aktivitet som kanske i ärlighetens namn är mer besläktad med amerikansk “Crazy Golf”. Mer fokus på kul och mindre på idrotten.

FootGolf spelas internationellt och så sent som i vintras (2018) avgjordes VM i Marrakech (Marocko), men även finns det två typer av FootGolf och därför också två olika världsomspännande organisationer/förbund.

SM-veckan avgörs den 26 juni – 2 juli i Malmö 2019 och FootGolfen avgörs på Sofiedals GK.


Man spelar långa, fysiskt krävande banor (inte sällan på golfbanor) där lårmusklerna fäller ett större avgörande än teknik och känsla. Alternativt lite kortare, trixigare och mera tekniskt krävande banor. I Sverige gör vi inte den skillnaden utan det finns banor runt om i landet av båda karaktärerna och inte sällan blandat på samma bana!

Vilken häftig upplevelse! Att få hedersuppdraget att rita och skapa lay-outen för SM-banan åt Svenska Golfförbundet och dessutom sedan få vara med i mästerskapet och göra SM-debut som 49-åring, känns fantastiskt! Att kunna titulera sig 13:a bäst i Sverige på FootGolf känns såklart roligt nu när man ritar banor åt främst kunder i södra Sverige.

Peder Alberoth, bandesigner

Funderar ni på att anlägga en FootGolf-bana eller en Multigolf-bana så är du varmt välkommen att kontakta oss!


Archives